Terug Naar De Basis

#DitGaatOverOns

Als Nationaal Voorzitter wil ik zorgen voor een aangename sfeer waar alle liberale jongeren zich thuis voelen. Net als bij voetbal, zijn alle spelers belangrijk. Niet enkel de spits zorgt ervoor dat een match gewonnen wordt. Jong VLD is geen vereniging van voorzitters maar van leden. Alle leden zijn even belangrijk. Voor belangrijke beslissingen doen we een online bevraging zodat ook de lokale afdelingen worden betrokken bij de besluitvorming. In het verleden werden de Blauwe Reus en de Blauwe Kneus reeds door alle leden verkozen. In die toekomst moeten wij verder durven gaan en ook onze leden bevragen over politiek actuele hangijzers zoals de vluchtelingencrisis.

Politiek is ook mensen helpen. Wij zorgen voor regionale aanspreekpunten die de lokale noden rechtstreeks aankaarten op nationaal niveau. Deze aanspreekpunten zullen samen met de omringende afdelingen een sleutelrol spelen bij de begeleiding van onder meer opstartende afdelingen. De communicatie tussen de afdelingen binnen elke provincie moet worden versterkt en dit door middel van concrete afspraken met de regionale contactpersonen die hun rol elk op hun eigen manier kunnen invullen zolang de juiste finaliteit wordt bereikt. Verder wordt er een kernlid aangeduid die zal dienen als hulplijn voor de lokale afdelingen die hen kan bijstaan voor de mogelijke subsidieaanvragen en andere zaken die administratieve ondersteuning behoeven.

De nationale voorzitter laat zich omringen door mensen op wie zij kan bouwen en zorgen er samen voor dat elke Raad van Bestuur inhoudelijk sterk is om de leden te blijven prikkelen. Er worden opnieuw Tournée Generals ingevoerd zodat de Raad van Bestuur om de tijd eens ergens anders wordt georganiseerd om de betrokkenheid van de lokale afdelingen binnen het nationaal niveau te vergroten.

WimTerug Naar De Basis